35cm lang, 2mm i nokkene. Grepet er ca 3cm langt, 7mm på det smaleste, der er den 9mm tjukk. Den registreres ikke på # vekta mi (som begynner på 15#) men bua veier 10gram og skøyt pila som veier 1!gram! tvers over en gymsal med en vinkel på rundt 5*
haha Jada jada Daniel, skal lage tunge buer snart jeg også Har ei lønnebue som gjennomgår litt grilling og re-tillring på 65# nå. + en enorm ask/eik sak som ennå ikke bøyer en "
men først hasselsudburry på 60#ish med elgbeinforsterka pinn nokker og en superhemmelig detalj som kommer til å blåse oppoversveis på samtlige 8) 8) 8)
"Tatanka" 8) Jeg har tenkt å lage den kort. Muligens 150cm. Men det finnes en med "scallops" på den ene siden. Den er tøff. Hickoryplank. Ellers så er det to hasselbuer på gang hos meg og. Går litt sakte om dagen. Kanskje jeg skulle forsøkt meg på litt reflex/deflex på hasselkjeppene. Men du er nødt til å lære meg dette med sener en gang. Har lyst til å lage senebacket sioux krigsbue/rytterbue. Med hestehår til pynt. Bisonkiller.
Ha. Der var den jo. Bilde nr 2. Den med "scallops" Kjempekul bue,
attend and listen gentlemen
that be of freeborn blood
I shall tell you of a good yeman
his name was Robin Hood
De med scallops er litt vriene å få til å holde seg, ihvertfall med litt #. Lett for å sprekke... Hvorfor noen buer har slike innskjæringer er jo også et lite mysterium. Noen sier at det er av sermonielle grunner (altså at de ikke har peiling på hva de er til for ) Andre sier at dybden på innskjæringene har noe med tillringa å gjøre. Sjøl har jeg ikke peiling, men det ser jo tøft ut